FAQ - Întrebări frecvente despre ThermaCare®

Aici vei găsi lista celor mai frecvente întrebări despre produsele ThermaCare®, cum acționează și cum sunt utilizate.

Când pot utiliza ThermaCare® comprese calde?

Poți utiliza ThermaCare® dacă te confrunți cu dureri nespecifice de spate, umeri, gât și încheietura mâinii.

Când nu ar trebui să utilizez compresele calde ThermaCare®?

Nu utiliza ThermaCare® pe pielea afectată, lezată sau deteriorată, pe vânătăi și tumefieri care au apărut în ultimele 48 de ore.

ThermaCare® comprese calde pot fi utilizate de persoanele cu diabet?

Persoanele cu diabet ar trebui să consulte mai întâi un medic pentru a afla dacă pot utiliza ThermaCare®.

Diabetul este o boală complexă care, pe de o parte, face pielea mai puțin sensibilă la durere. În caz de iritație a pielii, este posibil ca o persoană cu diabet să nu își dea seama că pielea este iritată și că trebuie îndepărtată compresa. Pe de altă parte, diabetul crește sensibilitatea pielii la căldură, adică nivelurile de căldură care sunt tolerate de pielea normală pot declanșa simptome specifice arsurilor pe pielea persoanelor cu diabet.

Cine nu ar trebui să utilizeze ThermaCare® fără sfatul prealabil al medicului?

Dacă ai afecțiuni circulatorii, diabet, afecțiuni cardiace sau poliartrită reumatoidă sau dacă ești gravidă, nu trebuie să utilizezi ThermaCare® până când nu soliciți sfatul medicului.

Compresele calde ThermaCare® pot fi utilizate în timpul sarcinii?

ThermaCare® comprese calde pot fi utilizate în timpul sarcinii după consultarea prealabilă a medicului.

Produsele ThermaCare® pot fi utilizate în timpul alăptării?

Nu avem date despre utilizarea compreselor calde ThermaCare® în timpul alăptării. Dacă ai îngrijorări cu privire la utilizarea produsului, trebuie să consulți un medic.

Ce trebuie avut în vedere înainte de utilizarea compreselor calde ThermaCare® dacă ai 55 de ani sau peste?

Riscul de arsuri crește odată cu vârsta și senzațiile fizice se pot diminua sau se pot modifica. Aceste modificări pot apărea deoarece fluxul de sânge către terminațiile nervoase, măduva spinării sau creier este redus. Măduva spinării transmite semnale nervoase de la locul leziunii, iar creierul interpretează aceste semnale. Într-adevăr, ThermaCare® ar trebui purtate peste haine subțiri în cazul persoanelor cu vârsta de peste 55 ani și nu în timpul somnului. Verifică-ți pielea de mai multe ori în timpul utilizării. Dacă observi iritații sau arsuri, îndepărtează imediat produsul.

ThermaCare® comprese calde sunt potrivite pentru copii?

Recomandăm ca ThermaCare® să nu fie utilizate de către persoanele, inclusiv copii, care nu sunt conștiente de agravarea stării lor și care nu sunt capabile să îndepărteze singure compresele dacă acestea provoacă disconfort.

Cât de des pot utiliza ThermaCare®?

ThermaCare® comprese calde trebuie purtate timp de maximum 8 ore într-o zi și nu mai mult de 7 zile consecutiv.

Datorită tehnologiei utilizate, fiecare compresa caldă ThermaCare® poate fi utilizată o singură dată. ThermaCare® acționează prin oxidare: după deschiderea ambalajului sigilat, pulberea de fier reacționează cu oxigenul din aer în prezența celorlalte ingrediente și astfel, celulele de căldură se încălzesc singure. Odată ce oxidarea este completă după 8 ore, produsul nu mai poate fi reactivat și trebuie eliminat în mod adecvat împreună cu deșeurile menajere.

Nu încălzi produsele ThermaCare® în cuptorul cu microunde sau în cuptor în nicio împrejurare, deoarece compresa caldă poate lua foc!

Cum trebuie să utilizez ThermaCare®?

ThermaCare® comprese calde se scot din ambalajul sigilat pentru utilizare, se îndepărtează folia de protecție și se atașează pe zona dureroasă, pe pielea neacoperită, cu partea adezivă.

ThermaCare® comprese calde pentru partea inferioară a spatelui și șold, după ce sunt scoase din ambalajul individual, se desface o compresă și apoi se aplică în jurul corpului, direct pe piele. Se fixează cu ajutorul sistemului de închidere cu Velcro și se adaptează la dimensiuni. Consultă pagina cu aplicare și mod de acțiune pentru mai multe detalii.

ThermaCare® pot fi purtate și în timpul nopții?

Compresele calde ThermaCare® pot fi purtate și în timpul nopții. Datele medicale au arătat că, după utilizarea ThermaCare® în timpul nopții, a doua zi te trezești cu durere, rigiditate musculară și dizabilitate reduse și cu mult mai multă flexibilitate a trunchiului.

Dacă ai sub 55 ani, poți utiliza ThermaCare® în timpul nopții sau în timp ce dormi. După vârsta de 55 de ani, grosimea pielii scade și crește riscul de arsuri.
Prin urmare, utilizatorii cu vârsta de 55 de ani și peste nu ar trebui să utilizeze ThermaCare® comprese calde în timpul nopții.

ThermaCare® poate fi reutilizat?

ThermaCare® a fost dezvoltat ca terapie cu căldură pentru ameliorarea eficientă și de durată a durerii și relaxarea mușchilor tensionați și cu contracturi. Datorită tehnologiei utilizate, fiecare compresă caldă poate fi utilizată o singură dată. ThermaCare® acționează prin oxidare. După deschiderea ambalajului sigilat, pulberea de fier din interior reacționează cu oxigenul din aer, generând căldură. Odată ce oxidarea este completă, produsul nu mai poate fi reactivat și trebuie eliminat în mod adecvat împreună cu deșeurile menajere. ThermaCare® nu trebuie încălzit în cuptorul cu microunde sau în cuptor, deoarece compresa caldă se poate aprinde. 

Cât timp pot purta ThermaCare® comprese calde?

Poți purta ThermaCare® comprese calde atât timp cât este recomandat (8 ore într-o perioadă de 24 de ore) pentru cele mai bune rezultate. Timpul de purtare poate fi consultat pe ambalaj. Utilizarea ThermaCare® comprese calde peste timpul recomandat de purtare poate crește riscul de iritație sau arsură a pielii. 

Cât timp rămân calde ThermaCare®?

Compresele calde ThermaCare® rămân calde timp de 8 ore.

Cât timp ar trebuie utilizate compresele calde ThermaCare®?

Ar trebui să porți ThermaCare® comprese calde timp de maximum 8 ore într-o zi și nu mai mult de 7 zile consecutiv.

Timpul adecvat de purtare a produsului poate fi consultat pe ambalaj. Dacă durerea pe care o tratezi rămâne aceeași sau se agravează în timpul sau după această perioadă, solicită sfatul medicului, deoarece ar putea fi un semn al unei afecțiuni mai grave. 

Cât timp este stabil ThermaCare® și mai pot folosi ThermaCare® comprese calde care au expirat?

ThermaCare® are data de expirare menționată pe ambalaj. Această dată indică cât timp poate fi utilizat produsul în scopul pentru care a fost conceput. Produsele ThermaCare® nu trebuie utilizate după data de expirare.

Cât de tare se încălzesc compresele calde ThermaCare®?

Fiecare celulă de căldură a compreselor calde ThermaCare® este concepută pentru a crea o căldură terapeutică uniformă în profunzime de aproximativ 40 °C. Această temperatură este doar puțin peste temperatura normală a corpului de 37 °C.

ThermaCare® comprese calde pot provoca arsuri?

Siguranța utilizatorilor este prioritatea principală în timpul dezvoltării produselor ThermaCare®. Cu toate acestea, arsurile nu pot fi excluse complet, mai ales în cazul unei utilizări incorecte sau unor împrejurări fizice individuale.

ThermaCare® comprese calde trebuie utilizate numai conform instrucțiunilor și nu trebuie purtate mai mult de 8 ore într-o zi și nu mai mult de 7 zile consecutiv.

Verifică pielea de mai multe ori în timpul purtării. Dacă observi iritație sau arsuri, îndepărteazpă imediat compresa caldă. Citește în întregime instrucțiunile privind siguranța și instrucțiunile de utilizare de pe ambalaj. 

Cum acționează compresele calde ThermaCare®?

Căldura este generată prin oxidare în celulele de căldură. ThermaCare® oferă ameliorarea eficientă a durerii în cazul durerilor musculare și articulare minore, deoarece căldura este aplicată direct pe zona dureroasă. Căldura aplicată local, cu acțiune externă,  a ThermaCare® ajută la ameliorarea durerii și la relaxarea mușchilor. De asemenea, ThermaCare® dilată vasele de sânge, crescând fluxul sanguin local și îmbunătățind eliminarea reziduurilor din mușchi care contribuie la durerea musculară.

Ce se află în interiorul compreselor calde ThermaCare®?

Celulele de căldură ale ThermaCare® comprese calde conțin pulbere de fier, cărbune activat, sare obișnuită și apă, adică exclusiv substanțe naturale.

Cum este generată căldura prin ThermaCare® comprese calde?

Celulele de căldură conțin pulbere de fier, cărbune activat, sare și apă. Atunci când se amestecă cu oxigenul din aer, pulberea de fier generează căldura în profunzime specifică ThermaCare®. Această reacție chimică se numește oxidarea fierului, care are loc și în natură.

ThermaCare® a fost conceput pentru a permite unei cantități suficiente de oxigen să intre în celule pentru ca, acționând împreună cu ingredientele care controlează căldura, să ofere căldură constantă și confortabilă timp de 8 ore. Poate dura aproximativ 30 de minute pentru a atinge temperatura terapeutică pe piele. Odată ce pulberea de fier din celule este oxidată complet, nu se mai generează căldură. Poți afla mai multe despre acest subiect în ghidul nostru de aplicare și mod de acțiune.

Pot face duș sau baie cu compresele calde ThermaCare®?

Nu ar trebui să faci duș și baie în timp ce porți produsele ThermaCare®. De asemenea, compresele calde nu trebuie spălate sau udate, deoarece celulele de căldură vor deveni ineficiente  Dar transpirația normală a corpului nu afectează funcționalitatea acestora. În schimb, transpirația abundentă, cum ar fi în timpul exercițiilor fizice, poate slăbi adezivul plasturilor pentru gât, umăr și încheietura mâinii.

Care este partea corectă pentru aplicarea compreselor calde ThermaCare®?

Partea corectă pentru aplicarea ThermaCare® comprese calde este cea mai închisă la culoare. Este important ca suprafețele adezive ale compreselor calde pentru gât, umăr și încheietura mâinii să fie orientate spre piele.

Compresele calde pentru partea inferioară a spatelui și șold sunt pliate astfel încât sistemul de închidere cu benzi Velcro din față să poată fi închis corect. Citește toate instrucțiunile și atenționările înainte de utilizare. Nu deschide ambalajul până când nu ești pregătăt/ă să le folosești.

Este ThermaCare® un produs medicinal sau un dispozitiv medical?

ThermaCare® comprese calde sunt dispozitive medicale, nu medicamente.

De unde pot cumpăra ThermaCare®?

ThermaCare® se pot cumpăra din  farmacii sau online.

Cine este producătorul compreselor calde ThermaCare®?

Producătorul ThermaCare® este compania Angelini Pharma Inc., reprezentată în România de Angelini Pharmaceuticals România S.R.L.

Cum pot contacta compania Angelini Pharmaceuticals România S.R.L?

Angelini Pharmaceuticals România S.R.L  poate fi contactată după cum urmează:

Angelini Pharmaceuticals România S.R.L Strada Doctor Carol Davila numărul 9, Sector 5, Bucuresti
Telefon: +40 21 331 67 67
E-mail:   office@angelini.ro