Calmarea durerii: tratează durerea fără substanțe medicamentoase cu ThermaCare®

ThermaCare® ajută în caz de durere: Află aici ce poți face în caz de durere de spate, gât sau încheieturi

CE ESTE DUREREA?

Durerea este un termen general care descrie senzațiile de disconfort din corp. Își are originea în activarea sistemului nervos. Toată lumea cunoaște acest sentiment neplăcut. Însă intensitatea și durata durerii este diferită pentru fiecare în parte. În orice caz, durerea este restrictivă și pur și simplu supărătoare. Când apare o durere, vrei să scapi cât mai repede de ea.

În același timp, durerea acționează ca semnal de avertizare transmis de corp. Durerea îndreaptă simțurile cuiva către acea parte a corpului care necesită atenție, deoarece există o problemă. Durerea acută ajută la detectarea problemelor fizice în timp util. Aceasta este o durere cu o cauză clară (o anumită boală sau leziune) și durează câteva zile sau săptămâni. Pe de altă parte, durerea cronică poate fi considerată o stare de boală, poate rezulta din stări psihologice, nu are un moment final distinct și durează mult timp.

CUM APARE DUREREA MUSCULARĂ?

Durerea musculară te calcă pe nervi - la propriu și la figurat.
Durerea este declanșată de stimuli fizici, termici sau chimici care depășesc limita personală de toleranță. 

  • Proprii receptori de durere ai corpului (nociceptorii) sunt stimulați 
  • Impulsurile sunt procesate prin intermediul măduvei spinării și transmise către creier.
  • Cu cât ajung mai multe impulsuri, cu atât este mai puternică percepția conștientă a durerii.

Impulsurile dureroase nu sunt transmise doar de la măduva spinării către creier, ci sunt și procesate sub forma reacțiilor reflexe:

  • Un număr crescut de impulsuri dureroase, de exemplu, cauzate de o postură greșită permanentă și durerea asociată înseamnă o activitate reflexă crescută, ce duce la „crampele” mușchilor scheletici.
  • Mușchii contractați primesc mai puțin sânge, ceea ce contribuie la menținerea stării dureroase.

Terapia cu căldură pentru calmarea durerii

Terapia cu căldură înseamnă aplicarea terapeutică a căldurii pe corp, având ca rezultat creșterea temperaturii țesutului și calmarea durerii. Terapia cu căldură acționează prin creșterea temperaturii țesutului, inducând relaxarea mușchilor, accelerând circulația sângelui, facilitând vindecarea țesuturilor, reducând astfel percepția durerii la nivelul creierului.

Cum calmează durerea căldura în profunzime a produselor ThermaCare®?

ThermaCare® eliberează căldură în mod continuu, local, la o temperatură constantă și controlată, care pătrunde în profunzime și acționează la diferite niveluri pentru ameliorarea durerii: crește temperatura țesuturilor în profunzime, inducând relaxarea musculară și reducând tonusul muscular, crescând astfel gradul de mobilitate; induce creșterea fluxului sangvin și ajută la refacerea țesutului; activează termoreceptorii care stimulează țesuturile în profunzime, care inhibă apoi semnalele nociceptive prin măduva spinării și reduce percepția durerii de către creier.

  • ThermaCare® are următoarele proprietăți: temperatura terapeutică la aplicare de aproximativ 40 °C.
  • Căldura acționează constant timp de 8 ore.
  • Căldura pătrunde în profunzime în mușchii tensionați și în țesutul dureros.

DUREREA DE SPATE

Durerea de spate a devenit frecventă în lumea modernă din cauza lipsei  exercițiilor fizice. Odată ce durerea devine cronică, calitatea vieții se deteriorează. Pentru a nu ajunge în această situație, am colectat informații valoroase pentru tine cu privire la modul în care poți lua măsuri împotriva durerilor de spate.

DUREREA DE GÂT

Durerea de gât și umeri se manifestă deseori într-o formă izolată și slabă, de exemplu ca o ușoară tensiune și dislocări. Factorii declanșatori psihologici, precum frica și stresul, pot spori tensiunea musculară și înrăutăți problemele de la nivelul gâtului sau durerea de umăr. Află tot ce trebuie să știi despre durerea de gât.

DURERI ARTICULARE

Aproape 400 de boli diferite sunt cunoscute în medicină ca fiind asociate cu dureri articulare. Dacă semnele de uzură, leziunile, artrita inflamatorie sau tulburările metabolice se află în spatele acesteia, trebuie clarificat de un medic înainte de începerea tratamentului. Citește aici la ce trebuie să fii atent si ce poti face în legătură cu durerile articulare.

 

TENSIUNEA MUSCULARĂ

Tensiunea musculară este responsabilă pentru o mare parte din durerile musculare. Din cauza unei leziuni inițiale, țesutul se contractă, circulația sângelui scade, postura incorectă și lipsa exercițiilor cresc intensitatea crampelor musculare și te afli prins/ă într-un cerc vicios al acesteia. Din fericire, există și remedii naturale pentru relaxarea musculară. Îți arătăm cum poți contracara tensiunea musculară în mod activ.

Descoperă mai multe DESPRE TENSIUNEA MUSCULARĂ.

Întrebări frecvente

Ce este durerea?

Asociația Internațională pentru Studiul Durerii (IASP) definește durerea ca pe „o experiență senzorială și emoțională neplăcută, asociată cu leziunea efectivă sau potențială a țesuturilor”*. Așadar, durerea este, de obicei, un semnal de alarmă dat de corp. Ne arată unde există o problemă în corp.

*Treede et al. (2019). „Chronic pain as a symptom or a disease: the IASP Classification of Chronic Pain for the International Classification of Diseases (ICD-11)“.

Ce este durerea musculară?

Durerea musculară este durerea resimțită în mușchi. Aceasta este cauzată, de exemplu, de leziuni, inflamație, suprasolicitare, încordare, întinderi sau tensiune în mușchi.

Cum apare durerea musculară?

Atunci când există o leziune a corpului, senzorii de durere trimit mesaje despre durere prin măduva spinării la creier, care la rândul său generează un răspuns față de amenințare. 

Ce pot face în legătură cu durerea musculară?

Durerea musculară poate fi ameliorată prin numeroase opțiuni de tratament, inclusiv Medicamentoase și non-medicamentoase. Printre tratamentele non-medicamentoase, s-a demonstrat că terapia cu căldură are efecte pozitive asupra durerii, mobilității și flexibilității mușchilor tensionați.