1. Home page
  2. Tratează durerea
  3. Durerea de spate
  4. Căldură pentru durerea de spate
  5. You are here: Căldură pentru durerea de spate

Cum acționează căldura asupra durerii de spate

Durerea de spate poate fi deseori ameliorată prin căldură. În această secțiune vom explica de ce terapia cu căldură poate fi o alegere bună pentru ameliorarea durerii de spate și ce tipuri de terapie cu căldură există.

Tensiunea dureroasă este în principal cauzată de o încordare neadecvată, prin care musculatura se rigidizează și astfel înrăutățește circulația sângelui. Efectul terapiei cu căldură începe cu acești factori declanșatori de bază, combătând direct aceste cauze mai profunde. Complet natural și fără efectele adverse tipice medicamentelor. Studiile clinice au testat și dovedit eficacitatea medicală a căldurii în profunzime. Rezultatul: această formă de aplicare a căldurii este la fel de eficientă în ameliorarea durerii ca și medicamentele obișnuite eliberate fără prescripție medicală.

De ce căldura ajută la ameliorarea durerii de spate?

Un tratament eficient cu căldură pentru durerile de spate este convingător datorită relaxării musculare de lungă durată și ameliorării vizibile a durerii acute. Pe măsură ce impulsurile de căldură intră în competiție cu impulsurile dureroase, atunci când intră în centrul nervos din măduva spinării, semnificativ mai puțini stimuli de durere ajung la creier, fiind percepuți mult mai slab la acest nivel. Cu toate acestea, se obține și o îmbunătățire a elasticității țesutului conjunctiv și a circulației sângelui prin intermediul căldurii în cazul durerilor de spate. Metabolismul este facilitat, reziduurile sunt eliminate mai rapid și substanțele nutritive ajung mai rapid în zonele dureroase.

Căldură pentru spate: metode de ameliorare a durerii de spate

Există numeroase opțiuni de terapie cu căldură pentru spate. Nu ar trebui să utilizezi mai multe variante în același timp, dar le poți combina una după alta. De exemplu, o baie fierbinte este o primă măsură adecvată împotriva durerilor de spate, care poate fi apoi urmată de aplicarea ThermaCare® comprese calde. Asigură-te că baia nu este prea fierbinte pentru a nu provoca iritații ale pielii și a nu suprasolicita circulația.

Căldura pentru durerile de spate este cea mai eficientă atunci când îndeplinește anumite criterii. Temperatura de aplicare ar trebui să fie în jur de 40 °C, iar căldura trebuie să acționeze constant timp de 8 până la 12 ore. În acest timp, căldura ar trebui să pătrundă în profunzime în mușchii încordați și în țesutul dureros pentru a ameliora tensiunea musculară. Nu în ultimul rând, poți contribui la ameliorarea tensiunii musculare prin mișcare ușoară în timpul aplicării.

În continuare, îți vom prezenta diferitele variante de terapie cu căldură pentru spate.

Compese calde pentru ameliorarea durerii de spate

Compresele calde ajută la ameliorarea durerii de spate dacă îndeplinesc criteriile menționate mai sus. Căldura care, în general, este generată de ingrediente active precum capsaicina din plasturii calzi oferă de obicei doar un efect superficial de încălzire, prin suprastimularea pielii.

În schimb, ThermaCare® comprese calde oferă căldură terapeutică constantă în profunzime de aproximativ 40 °C timp de până la 8 ore și nu conțin substanțe care irită pielea.

Pe măsură ce căldura pătrunde în profunzime în țesuturi, tensiunea este eliberată. Aceasta va ameliora durerea și, în același timp, va elimina cauza durerii.

2 cm

Cu ThermaCare®, țesutul se încălzește până la o adâncime de 2 cm.

Unguent cu efect de încălzire pentru spate

Prin aplicarea topică, adică externă, de căldură, cum ar fi prin unguente și creme, se poate obține o mai bună circulație a sângelui în straturile superficiale ale pielii. Însă aceasta nu acționează în straturile musculare mai profunde în care există tensiune. În plus, aplicarea de capsaicină poate provoca cu ușurință iritația pielii. Unguentele cu efect de încălzire pentru spate nu pot genera căldură în profunzime, eficace și de lungă durată pentru durerile de spate. Aceasta înseamnă că nu acționează împotriva cauzei durerii și o pot ameliora doar temporar.

Sticlă cu apă caldă pentru durerea de spate

O altă sursă naturală de căldură este tradiționala sticlă cu apă caldă. Avantajul este că puteți utiliza cu ușurință sticla cu apă caldă acasă dacă aveți dureri de spate. Însă principalul dezavantaj este reglarea temperaturii: în cazul sticlelor cu apă caldă, temperatura este adesea prea mare la început, ceea ce înseamnă că există riscul de iritație a pielii. Sticla cu apă caldă se răcește apoi și temperatura devine rapid prea scăzută – temperatura de 40 °C, eficace, în profunzime, nu se menține continuu câteva ore.

Lămpi cu lumină infraroșie pentru ameliorarea durerii de spate

Razele infraroșii A pătrund adânc în piele și eliberează energie sub formă de căldură profundă reală, cunoscută și sub numele de radiație termică, care ameliorează durerea. Există o diferență între tratamentul local prin utilizarea unor lămpi mici cu lumină infraroșie, de exemplu, și tratamentul pentru întregul corp, în care se utilizează cabine speciale în care se emite căldură prin lumină infraroșie. Se activează circulația sângelui, se eliberează tensiunea musculară și se elimină blocajele articulațiilor și vertebrelor.

Durata de utilizare variază în funcție de intensitatea durerii, dar este mai degrabă de ordinul minutelor decât al orelor. Această metodă are dezavantajul că trebuie să stai sub lampa cu raze infraroși pe toată durata tratamentului și, prin urmare, mobilitatea este limitată. Un tratament pe perioada recomandată de 8 ore nu este practic fezabil.

Durerea de spate și pernele de căldură

Indiferent dacă sunt umplute cu sâmburi de cireșe sau cu mei, pernele de căldură sunt, de asemenea, foarte populare pentru durerile de spate. Se încălzesc câteva minute în cuptorul cu microunde sau la cuptor și apoi eliberează căldură. Ca urmare, temperatura pernelor de căldură este de obicei ușor prea ridicată, ceea ce crește riscul de iritație a pielii. În plus, ca și în cazul sticlelor cu apă caldă și a lămpilor cu infraroșu, nu poate fi menținută o temperatură constantă pentru o perioadă de 8 ore. În cazul durerilor de spate, perna de căldură poate avea un efect de atenuare a durerii pe termen scurt, dar nu elimină cauza durerii.

Baia fierbinte pentru dureri de spate

Băile fierbinți cu arome sau flori de câmp sau mersul la saună sunt, de asemenea, potrivite pentru relaxarea mușchilor. Chiar dacă așa se poate obține căldura în profunzime necesară, pare puțin probabil ca persoanele cu astfel de afecțiuni să se expună la o aplicare a căldurii de acest fel timp de 8 ore deodată. În plus, aveți grijă ca baia să nu fie prea fierbinte pentru a evita iritația pielii și pentru a nu suprasolicita circulația.

Terapia cu căldură pentru spate cu ThermaCare®

Există o serie de moduri de a trata durerile de spate cu ajutorul căldurii, însă doar câteva generează temperatura potrivită sau pot menține căldura terapeutică în profunzime timp de câteva ore. Compresele calde de la ThermaCare® generează tocmai această căldură în profunzime și, prin urmare, ajută în mod eficient la ameliorarea durerilor de spate și la eliminarea cauzei acesteia. Datorită formei sale flexibile și aplicării comode, poți combina compresele calde cu mișcarea fizică și, prin urmare, poți contracara durerile de spate rapid și pe termen lung.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Căldura ajută la durerea de spate?

Căldura poate ajuta în caz de durere de spate nespecifică, dacă aceasta este cauzată de supraîncărcare sau tensiune musculară. În cazul tensiunii musculare la nivelul spatelui, căldura chiar ajută după 24 până la 72 ore de la debutul procesului inflamator. Recomandăm să soliciți sfatul medicului, în prealabil, dacă te confrunți cu astfel de probleme.

Cald sau rece pentru durere?

Durerea de spate nespecifică cauzată de încordarea în exces sau neadecvată sau de tensiunea musculară ar trebui tratată cu căldură. Expunerea la rece ajută la ameliorarea durerii cauzate de procesul inflamator acut. Dacă ai îndoieli, cere sfatul medicului.